Boeken

Boeken zijn toch een beetje de tekstuele heilige graal. Het hoogst bereikbare voor geschreven tekst, zeg maar. Natuurlijk, het ene boek is het andere niet, maar toch.

Ik heb er de afgelopen veertig jaar ongeveer veertig geschreven, schat ik en inderdaad zeer wisselend van inhoud, doel, benadering en toon.

Het boek waar ik zelf het meest mee heb is het Handorakel voor de manager, niet omdat ik manager zou zijn, maar omdat het een uitzonderlijk rijk en bijzonder orakel is en hoe dat kan weet ik ook niet.

Het voor ons belangrijkste boek was de Capitool Reisgids De mooiste campings in Nederland, die de start markeerde van ons tekst- en communcatiebureau Tekstbron.

Heel bijzonder vond ik het boekje waarvoor ik bij een organisatie voor gehadicaptenzorg onder de titel 'Zorg met hart en ziel' vier hartverscheurende cliëntverhalen optekende.

Van De Jaren '50 zijn de meeste exemplaren verkocht, ik denk wel zo'n 80.000 of daaromtrent, én het was de eerste van een lange reeks nostalgische boeken. Leuk om dat een keer mee te maken.Vroeger was het zo

Halverwege 2004 dat ik een telefoontje kreeg van Frank Noë, de toenmalige uitgever van Uitgeverij Terra. Hij was in conclaaf met ontwerper Jack Botermans die het plan had opgevat om allerlei gebruiksvoorwerpen en andere dingen te fotograferen die in de jaren vijftig in en om het huis gebruikt werden. Samen zouden ze een uniek beeld geven van die periode, want iedereen kent die objecten vooral van zwart-witfoto's, en nu zouden ze dan in kleur hun volle nostalgische werk doen. Het zou een boek worden, maar wat voor een boek?

Vandaar dat telefoontje, want ik had daar altijd wel ideeën over.

We ontwikkelden een concept waarbij onze gezamenlijke expertise resulteerde in de kleurrijke uitgave 'De jaren '50'. Een instant succes (herdruk op herdruk) dat volop navolging kreeg van diverse andere uitgevers, maar dat vooral door onszelf werd voortgezet met een twintigtal 'nostalgische boeken', waarvan er diverse nog in druk zijn. Hieronder een overzicht. Klik op de afbeelding om dieper te gaan.


Klik op de afbeelding om er al een beetje in te duiken.

Gratis Personal coach app. Geen uurtarief, altijd beschikbaar

Nieuw denken is vaak anders dan je denkt.