Iets te lezen

Niemand heeft meer tijd om te lezen, dus in die zin valt de boekverkoop niet eens tegen. Ik vermoed dat de boekenbijlages voorzien in de gespreksstof en de boeken in de kast zo nodig als bewijslast dienen.

Maar elk verkocht exemplaar is er één en wie bent u om de klant voor te schrijven hoe hij zijn aanschaf dient te gebruiken.

Sterker, beter dan met de vaste prijs zou het vak gediend zijn met een vaste boekenkast in iedere woonkamer.

Want uit het oog is uit het hart, dus de moderne binnenhuisarchitectuur die geen boekenkast verdraagt kan niet krachtig genoeg bestreden worden.

Om de mensen tegemoet te komen zou een algemene uitgeverijovereenkomst gesloten kunnen worden om de ruggen zodanig vorm te geven dat ze in elke mogelijke combinatie een spannend visueel element vormen. Dat is toch geen kunst.

'We missen eigenlijk nog een dikke met rode stippen, 3 lange met groene lijnen voor in de hoeken en een hoop pockets met veel zwart'

'Dan kan ik u de nieuwe Mulish aanraden, deze plaatwerken over de geschiedenis van Europa en een compact encyclopedie.'
' Ja, en nu nog iets om te lezen. Wat hebt u allemaal op cd-rom?'

Reactie plaatsen

Reacties

Wim van Grinsven
10 maanden geleden

Deze schreef ik begin jaren '90, toen ik nog werkte als redacteur en uitgever bij een non-fiction uitgeverij en we de wrange vruchten van de nakende algehele digitalisering van het bestaan in onze nek voelden hijgen.